Hozzávalók:50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő,...

Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan...

Magunkról

 

A Boldog Élet keresztény családi egészségnevelő lap. Már a címe is kifejezheti hitünket, miszerint a boldog életet el lehet érni, meg lehet valósítani. A test, a lélek és az értelem egészséges működése boldogságot eredményez. A boldogság erkölcsi érték. Feltétele az Istennel és az emberekkel való harmonikus közösség. A boldogságra nevelni kell, s a keresztény nevelés célja az, hogy felkészítse az embert a boldog életre.
            A Boldog Élet most harmadszor vesz részt ebben a szolgálatban. 1933-ban ’a család tanácsadója és jó barátjaként’ jelent meg először. Minden cikkét azzal a céllal írták, hogy az emberi lélek megkapja azt a táplálékot, amely által önálló és elégedett lehet. A szerkesztő előtt egy olyan nemzedék eszménye lebegett, ’amelynek minden egyes tagja elégedett ember. Olyanok, akik megszabadultak a szenvedélyek rabságából, a természet törvényeivel összhangban gondolkodnak és cselekszenek’.
            A boldogság nem független a társadalomtól. Jól tükrözi ezt a lap pályafutása: kilenc év után a háború megszüntette a Boldog Élet című lapot. 1947-ben, amikor a lap újra megindulhatott, a szerkesztők ezt írták: ’A demokrácia nyitotta meg lapunk számára is az utat. Évekig zárva volt ez az út előttünk. A hosszú, kényszerű szünet után hálásak vagyunk és örülünk, hogy ismét dogozhatunk.’ Ez az öröm pár évig tartott, és amikor a demokrácia megszűnt, a Boldog Élet is megszűnt.
            Most, negyvenévnyi ’kényszerű szünet után’, harmadszor is elindítjuk ’a szabadság és szellem jó magvetésének ezt a termékét’, mert következetességgel szeretnénk munkálkodni azért, hogy ’egy testileg és lelkileg megerősödött nemzedék haladjon a boldog élet felé’”– írta Szilvási József felelős kiadó 1989 októberében.
 
És hogy mi történt az elmúlt 21 évben, a rendszerváltás óta? Az akkor fekete-fehér magazin már 16 színes oldalon jelent meg, ez először 20, majd 24 oldalra bővült. Néhány éve a formátuma is megváltozott, A/5-ös méretű lett, de már 48 színes, továbbra is reklámmentes oldalon. Kéthavonta jelenik meg, minden páratlan hónap végén, egy évben hatszor. Továbbra is célunk bemutatni, hogy lehet és érdemes is testileg, lelkileg egészségesen élni. Cikkíróink, munkatársaink hiteles szakemberek (erről bővebben a „Munkatársaink” címszó alatt olvashat), akik maguk is mind az egészséges életmód elkötelezett hívei.
            Az utóbbi évek gazdasági nehézségei bennünket sem kíméltek. Nagy küzdelmek árán, de igyekszünk arra, hogy magazinunk anyagilag se terhelje meg a családok költségvetését. Ezért már 3. éve ugyanazon az áron kínáljuk a Boldog Élet-et, ezt megelőzően pedig 4 évig nem emeltünk árat.
            Lapunk megjelenését a Hetednapi Adventista Egyház támogatja, az Egészségügyi Szolgálatok Osztályán keresztül. Magazinunk keresztény szellemiségű, a Biblia fényében szeretnénk bemutatni egy boldog, kiegyensúlyozott élet lehetőségét nagyon gyakorlati, a mai, modern ember számára is érdekes és élhető módon.
 
Magazinunk olvasásához sok örömet kívánok, valamint jó egészséget!
 
 
  Üdvözlettel:
Gerlai Krisztina főszerkesztő
 

 

Minden jog fenntartva. Boldog Élet - családi életmódmagazin 2009-2020, Az oldalt készítette kreativonline.hu