Hozzávalók:50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő,...

Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan...

Cikkek

   Összesen 109 cikk: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
 Az Őrség [Egészség 2013.04.16 15:40]
 A tájegység nevében hordozza a régmúlt időkben betöltött funkcióját. Valaha őrvidék volt, és most is határmenti terület. A magyar-osztrák-szlovén hármashatár vidékén fekszik.
 A gabonafélék jelentősége táplálkozásunkban [Egészség 2013.04.16 15:31]
  A gabonafélék táplálkozásunk egyik legfontosabb csoportját képezik. Szemtermésük energiában gazdag, jelentős vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Az egészséges táplálkozás alapja a gabonafélék rendszeres fogyasztása. Előnyös tulajdonságaik elsősorban a teljes gabonaszemből származnak.
 Olívaolajjal a rák ellen [Egészség 2013.04.16 15:23]
 Régóta ismert, hogy az ún. mediterrán étrend, amely többek között igen gazdag olívaolajban, rendkívül egészséges, és számos megbetegedés kockázatát jelentősen csökkenti. Az egyik ezek közül a vastag- és végbéldaganatos elváltozások. Szakemberek nemrégiben bebizonyították, hogy e betegség megelőzésében elsősorban az olívaolajban található fenolos vegyületek játszák a főszerepet.
 Influenza elleni védőoltás terhességben [Egészség 2013.04.16 15:20]
 A világban egyre inkább növekszik az influenza elleni félelem, amelyet csak fokoznak a madárinfluenzával kapcsolatos hírek. Az influenza-fertőzés különösen veszélyes terhességben, és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az állapotos nők könnyebben fertőződnek meg.
 Stressz és túlhajszoltság [Egészség 2013.04.16 15:16]
 A modern társadalomra általánosan jellemző, hogy minden baját az őt körülvevő és általa megalkotott stresszben keresi. Bizonyított tény, hogy stresszhelyzetben jelentősen megemelkedik a szervezet adrenalin, noradrenalin és kortizol szintje, ami a stresszreakció kialakuláshoz vezet.
 Középkorú férfiak - mozgás! [Egészség 2013.04.16 15:07]
  Az 50. életév betöltése után sokan hajlamosak öregesen viselkedni, ami leginkább a mozgásszegénységben mutatkozik meg. Ez azonban az életükbe kerülhet. Egy 6 éven át tartó finn vizsgálat eredménye szerint azoknál a középkorú férfiaknál, akik közepes intenzitású testedzést végeztek, a légzés és keringés jellemzői sokkal jobbak voltak, mint akik nem tették meg ugyanezt.
 Mikor érett egy pár a gyermekvállalásra? [Egészség 2013.04.16 15:02]
  Egy házasságban a gyermek a szerelem beteljesülésének kézzel fogható jele. Annak egyértelmű kifejeződése, hogy két élet egymásba olvadt, és eggyé válva létrehozott egy újat, amely mindkettőből magában hordoz valamit, de mégis más, egyedi és összehasonlíthatatlan. Mindez persze azt feltételezi, hogy a gyermeket mindketten akarták, örömmel várták és figyelmük középpontjában tartják.
 Egy elsüllyedt világ mai tanulságai [Egészség 2013.04.16 14:56]
  Nem csak az ókorból ránk maradt rommezőkön lehet olyan ásatásokat folytatni, amelyeknek nyomán feltárulnak hajdan volt eleink titkai. A Bibliában régen élt emberek szaván keresztül szólít meg minket Isten, és ezért egy régi világ gondolkodásmódjának, tárgyi és lelki világának apró emlékei maradtak ránk a Biblia sorai mögött.
 A mértékletesség ma sportzserűséget jelent [Egészség 2013.02.05 12:11]
 Pál leveleinek különös a nyelvi világa. A Tarszuszban felnövekedett apostol jól ismerte a hellenista városok helyi dialektusát és anyanyelvi szinten beszélte a mindennapok nemzetközi görög nyelvét. Ezért leveliben nagyon sokszor a címzetteket megörvendezteti azzal, hogy olyan szavakat és kifejezéseket használ, ami arra a városra jellemző, ahová az apostol a levelet írja. Aki tudja ezt, nem lepődik meg azon, hogy a Korinthusiaknak írt első levél tele van sportszakkifejezésekkel.
 Évi barátja [Egészség 2013.02.05 11:59]
 Az iskolaudvaron minden szünetben nagy a zaj és a futkosás. Az elsősök tanító nénije idős már, és fáradt hallgatni ezt a ricsajt, ezért a fiatalabbak az ügyelő tanítók. Azért az idős tanító nénit mindenki megbecsüli. Ötvenegy elsős gyereket tanít, de a magatartásukkal nincsen gond.
   Összesen 10 cikk: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
Minden jog fenntartva. Boldog Élet - családi életmódmagazin 2009-2020, Az oldalt készítette kreativonline.hu