Hozzávalók:50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő,...

Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan...

Cikkek

Túrós-cseresznyés lepény
Receptek  |  Forrás:   |  2012.02.20 21:31
Cimkék: túró-cseresznyés lepény, túró, cseresznye, lepény

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kk. cukor, 1 csipet só, porcukor a szóráshoz, 80 dkg magozott cseresznye, 35 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg áttört túró, 20 dkg tejszín, 1 ek. kukoricakeményítő, 1 tasak vaníliáscukor

Elkészítése:

A lisztet, a margarint, a cukros-élesztős tejet, citromhéjat, sót összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, letakarva fél órát pihentetjük. Közben egy mélyebb tepsit kivajazunk, kilisztezzük és belehelyezzük a kb. ujjnyi vastagra kinyújtott tésztát. Belenyomkodjuk a fele cukorral édesített cseresznyét, megszórjuk darált dióval, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Közben a túrót a tejszínnel felforraljuk, vaníliás cukorral ízesítjük, a másik fele cukrot belekeverjük, és a vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük. A sütőből kivett lepényt ezzel a krémmel forrón bevonjuk.

 
Minden jog fenntartva. Boldog Élet - családi életmódmagazin 2009-2017, Az oldalt készítette kreativonline.hu