Hozzávalók:50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő,...

Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan...

Cikkek

Szélesmetélt-felfújt zöldséggel és sajttal
Receptek  |  Forrás:   |  2012.09.05 11:58
Cimkék: szélesmetélt, zöldség, sajt

Hozzávalók 4 főre:
12 dkg szélesmetélt, 15 dkg cukkini, 15 dkg padlizsán, 20 dkg szeletelt paradicsom, 8 dkg dió, 8 dkg piros kaliforniai paprika, 15 dkg parajlevél forrázva, 15 dkg natúr házi juhsajt, só, fokhagyma, szerecsendió, 13 dkg zöldséglé vagy tejföl, 3 tojás, 2 ek. tejszín

Elkészítése:
A kifőzött, leolajozott, sózott metélt felét vajazott, morzsázott tepsibe tesszük. A szeletekre vágott cukkinit, padlizsánt, paradicsomot, az apróra vágott diót, kockára vágott paprikát, a parajt és a sajtot összekeverjük, megsózzuk, fokhagymával, szerecsendióval fűszerezzük. Az egésszel beborítjuk a metéltet, majd ezt a metélt másik felével betakarjuk. Erre öntjük a 3 tojás, tejszín és zöldséglé keverékét. A tepsit 35 percre 180 fokos sütőbe tesszük. A felfújtat fejes salátával tálaljuk.

 
Minden jog fenntartva. Boldog Élet - családi életmódmagazin 2009-2017, Az oldalt készítette kreativonline.hu