Hozzávalók:50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő,...

Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan...

Cikkek

Sárgabarackleves
Receptek  |  Forrás:   |  2011.12.01 15:14
Cimkék: sárgabarck, leves

Hozzávalók kb. 3 l leveshez:

1 kg magozott sárgabarack, 16 dkg cukor, 3 dl szőlőlé, 3 dl tejszín, 1 ek. konyakaroma, 3 dl Happy Day multivitamin üdítő, 1 db citrom, 1 csipet só, kevés törött fehérbors, 2 db szegfűszeg, kevés fahéj, 1 l víz

Elkészítése:

25 dkg barackot apró kockákra vágunk, egy edénybe tesszük a konyakaromával együtt, a fele cukorral és a multivitaminnal. Hűtőben érleljük 1 órán keresztül. A többi barackot a cukorral, fűszerekkel 1 l vízben puhára főzzük, és botmixerrel pürésítjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejszínt, szőlőlét, sót, borsot. Végül hozzáadjuk a bepácolt, kockára vágott barackot, és jól lehűtve tálaljuk.

 
Minden jog fenntartva. Boldog Élet - családi életmódmagazin 2009-2017, Az oldalt készítette kreativonline.hu