Hozzávalók kb. 3 l leveshez:
1 kg magozott sárgabarack, 16 dkg cukor, 3 dl szőlőlé, 3 dl tejszín, 1 ek. konyakaroma, 3 dl Happy Day multivitamin üdítő, 1 db citrom, 1 csipet só, kevés törött fehérbors, 2 db szegfűszeg, kevés fahéj, 1 l víz Elkészítése:
25 dkg barackot apró kockákra vágunk, egy edénybe tesszük a konyakaromával együtt, a fele cukorral és a multivitaminnal. Hűtőben érleljük 1 órán keresztül. A többi barackot a cukorral, fűszerekkel 1 l vízben puhára főzzük, és botmixerrel pürésítjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejszínt, szőlőlét, sót, borsot. Végül hozzáadjuk a bepácolt, kockára vágott barackot, és jól lehűtve tálaljuk. |