Hozzávalók:50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő,...

Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan...

Cikkek

Padlizsános lecsó szójavirslivel, kusz-kusszal
Receptek  |  2011.01.26 18:33
Cimkék:

Hozzávalók 4 főre:

1 nagy vöröshagyma csíkokra vágva, kevés olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 50-50 dkg paradicsom, paprika (ezek szeletelve) és padlizsán (kockára vágva, besózva, levétől kinyomkodva), 1 ek. őrölt pirospaprika, 3 db szójavirsli karikára vágva, 25 dkg kusz-kusz
 
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, és rövid ideig így pároljuk. Ekkor megsózzuk és a padlizsánt is beleszórjuk. A szójavirslit a kész lecsóhoz adjuk, és ha kell, felöntjük kevés zöldséglével vagy vízzel, majd összeforraljuk.
A kusz-kuszt kevés olajon megforrósítjuk, megsózzuk, majd kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel felöntjük, és fedővel lefedve, tűzről levéve 7-10 percig pároljuk.

 

 
Minden jog fenntartva. Boldog Élet - családi életmódmagazin 2009-2017, Az oldalt készítette kreativonline.hu