Hozzávalók:50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő,...

Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan...

Cikkek

Mézeskalácsos puding mandulahabon
Receptek  |  Forrás:   |  2011.12.20 20:54
Cimkék: mézeskalács, puding, mandulahab

Hozzávalók – 4 főre:

Pudinghoz: 2,5 dkg margarin, 2 tojássárga, 10 dkg (reform) csokoládé, 3 dkg édes morzsa (kekszből), mézeskalácsfűszer, 2,5 dkg finomra őrölt mandula, 2,5 dkg mazsola, 1 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 tojásfehérje, 2,5 dkg méz, margarin és mandulapor a formákhoz

Habhoz: 3 dkg marcipán, méz, 1/8 l fehér szőlőlé, 2 tojássárga

Elkészítése:

Puding: a margarint és a tojássárgát habosra keverjük, majd belekeverjük az olvasztott (reform) csokoládét. Hozzáadjuk az édes morzsát és a fűszereket. Beleforgatjuk a mandulát, mazsolát, a teljes kiőrlésű lisztet, valamint a mézzel felvert tojásfehérjét. A masszát négy kikent, mandulaporral beszórt formába öntjük, 200 fokon, vízfürdőben (kicsi edényben víz a sütő alján), fedő alatt 35 percig sütjük.

Hab: a marcipánt elkeverjük a szőlőlében a mézzel. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és az egészet gőz felett habosra verjük.

Tálalás: a mandulahabot meleg tányérra rakjuk. A formából kiborított pudingot a mandulahab közepére helyezzük és mandulaporral behintjük.

 
Minden jog fenntartva. Boldog Élet - családi életmódmagazin 2009-2017, Az oldalt készítette kreativonline.hu