Hozzávalók:50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő,...

Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan...

Cikkek

Laskagomba sajtos bundában - 4 főre
Receptek  |  Forrás:   |  2013.11.12 13:13
Cimkék: laskagomba, páclé, sajt

Hozzávalók:
50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 tojás, 2 ek. reszelt sajt, reszelt szerecsendió, liszt a panírozáshoz, olaj a sütéshez

Elkészítése:
A gombát megmossuk, szárazra töröljük, a zsályaágakat szintén. Mindkettőt bepácoljuk: a citromlé, a só, a bors, az olaj segítségével. Rántómasszát készítünk a következőképpen: a szitált lisztet összekeverjük a 1/8 l langyos vízzel és az élesztővel. Letakarva 15 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojást, a reszelt sajtot, a sót és a szerecsendiót. Ezután még 10 percig kelesztjük. A gombát és a zsályát a páclétől lecsepegtetjük, lisztbe mártjuk, megforgatjuk a rántómasszában, és olajban aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Hozzáillő mártás:
A páclébe paradicsomot és kígyóuborkát kockázunk, majd sóval, borssal, fokhagymával, joghurttal, pirított, őrölt szezámmaggal ízesítjük.
 

 
Minden jog fenntartva. Boldog Élet - családi életmódmagazin 2009-2017, Az oldalt készítette kreativonline.hu