Hozzávalók:50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő,...

Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan...

Cikkek

Karobos eclair
Receptek  |  Forrás:   |  2011.12.01 14:53
Cimkék: eclair, fánk

Hozzávalók 10 db-hoz:

1 dl víz, 8 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, 5 dl növényi tejszín (cukros), 2 zacskó vaníliás cukor, 8 dkg karobpor

Elkészítése:

A vajat a vízzel felforraljuk, hozzátesszük a lisztet, fakanállal simára keverjük, addig, amíg az edény falától elválik. Levesszük a tűzről. Ha kissé kihűlt, a tojásokat egyenként beleütjük, és alaposan elkeverjük. Nyomózsákba tesszük a masszát, és sima csövet használva 10 db rudacskát nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Tojással bekenjük, és forró sütőben szép pirosra sütjük. Ezután hosszában kettévágjuk őket. A tejszínt habbá verjük, beletesszük a vaníliás cukrot, majd a karobot is belekeverjük. Most a nyomózsákhoz hullámos csövet használva a krémet az eclair egyik felébe töltjük, majd lefedjük a másik felével. Finom szitából szórjuk meg karobbal!

 
Minden jog fenntartva. Boldog Élet - családi életmódmagazin 2009-2017, Az oldalt készítette kreativonline.hu