Hozzávalók:50 dkg laskagomba, 4 ág friss zsályalevél, 1 citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt fehér bors, 12,5 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő,...

Táplálkozásunk egyik legfontosabb részét a szénhidrátok teszik ki. Az egészséges táplálkozásban jó, ha magas rosttartalmú, lassan...

Cikkek

Csökkentsük a C-reaktív fehérjét!
Egészség  |  Forrás:   |  2011.12.01 15:54
Cimkék: C-reaktív, fehérje, protein, csökkentés

A C-reaktív fehérje (CRP) nem a legközismertebb alkotórésze szervezetünknek, pedig a szívbetegség egyik fontos előrejelzője lehet. Lényegében mindenféle gyulladásos folyamat esetében megemelkedik a szintje, azonban nemrégiben kimutatták, hogy közvetlen összefüggés van e fehérje mennyisége és a szívbetegség kockázata között. Kiderült, hogy a magas CRP-szint együtt jár a magas trigliceridszinttel, ami elősegíti az érfalban a zsíros lerakódásokat, és előkészíti a szívinfarktus kialakulását. Ugyanakkor a táplálék magas B-, E-vitamin-, valamint folsavtartalma jelentősen csökkentheti a CRP mennyiségét. Mivel ezek a tápanyagok elsősorban a növényi étrendben találhatóak meg, így további bizonyítást nyert az a tény, hogy az alapvetően vegetáriánus étrend hatékony megelőzési eszköze lehet a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek.

 
Minden jog fenntartva. Boldog Élet - családi életmódmagazin 2009-2019, Az oldalt készítette kreativonline.hu